3 sene önce
3 sene önce

Buscapon Nedir? Ne İşe Yarar?

Buscopan, bir çeşit ağrı kesicidir. Bu ağrı kesicinin içinde bulunan etken maddeler parasetamol ve Hiyosin-N-butil bromürdür. İçerisinde bulunan bu maddeler ağrı kesici etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra ağrıyan bölgedeki kasların gevşemesini ve böylelikle de ağrının rahatlamasına yardımcı olur. Bu ilacı kullanan kişiler genelde mide ve bağırsak problemi yaşadığı zaman ihtiyaç duyarlar.

Buscopan Nedir?

Bir çeşit ağrı kesici olan buscopan, genellikle mide ve bağırsak problemi yaşayan kişilerin kullandığı bir ilaçtır. İçerisinde bulunduğu etkin maddeler sayesinde kasların gevşemesine yardımcı olarak rahatlamayı sağlar. Buscopan ağrı kesicinin bir kutusunda 20 tablet vardır. Bunun yanı sıra 30 ve 50 film kaplı tabletleri de vardır. Blister ambalajda sunulan bu ilaç, beyaz, oblong, bikonveks, bir yüzü çentiklidir ve bir diğer yüzünde ise Buscopan yazmaktadır. Bu ilacın içerisinde etkin madde olarak 10 mg hiyosin-N-butil bromür ve 500 mg parasetamol vardır. Beyaz renkteki kapsüllerden oluşan bu ilaç, kas ağrılarının giderilmesinde faydalıdır. Ağız yolu ile alınan bu ilaç alındıktan kısa süre sonra etkisini göstermeye başlar.

Buscapon Ne İşe Yarar?

Bu ilaçla alakalı en çok merak edilenlerden biri de Buscapon’un ne işe yaradığıdır. Bu ilaç genelde regl sancısı çeken kadınların kullandığı bir ilaçtır. Ağrılı geçen regl sancılarının hafiflemesine yarar. İlacın ciddi bir yan etkisi olmaması sebebi ile doktorların rahatlıkla verdiği bir ilaçtır. Regl sancılarının yanı sıra sindirim sistemi rahatsızlıklarında da kullanılan ilaç, rahatsızlık yaşayanlara büyük bir rahatlama sağlamaktadır. Yetişkinlerin kullandığı bu ilaç 6 yaş altındaki çocuklara tavsiye edilmez. Ciddi bir yan etki görüldüğü takdirde doktora gidilmesi gerekmektedir.

Buscapon Ne İçin Kullanılır?

Ağrı kesici olarak kullanılan Buscapon adlı ilacın ne için kullanıldığı merak edilmektedir. Bu ilaç, spazm giderici ve ağrı kesici etkileri olan bir ilaçtır. Bir ağrı kesici olarak kullanılan Buscapon, spazm geçirildiği anlarda yani şiddetli kasılmaların olduğu zamanlarda ağrının giderilmesi için kullanılmaktadır. Mide ağrısında, bağırsak ağrısında, idrar kesesi ve idrar yolları ağrısında, safra kanallarında ağrı olduğu zamanlarda bu ilaç kullanılmaktadır. Özellikle de şiddetli sancıların yaşandığı regli zamanlarında tercih edilmektedir.

Kaynak: https://www.bilgiyazar.net/buscopan-nedir-buscopan-ne-ise-yarar/

Paylaşın

Tüm hakları saklıdır. Türkçe random name generator hizmetinizde...